Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

DUENTE 2oDUENTE σημαίνει στα ισπανικά η επικράτηση της ζωής στο θάνατο

] Διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα. Άλλο ένα τυχαίο περιστατικό που προκλήθηκε λόγω των απρόσμενων φυσικών φαινομένων.

Δεν πας καθόλου καλά! Πάλι ληγμένα σου δώσανε;!

] Γιατί τι άλλο συνέβη και δεν το ξέρω; Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου..

Απλώς η διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα δεν είναι καθόλου ένα τυχαίο γεγονός. Αυτά που λες τα προωθούν οι κυρίαρχοι για να αποκρύψουν την αλήθεια και να συνεχίσουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο.

] Μα είναι απλό! Έγινε σεισμός 9 ρίχτερ στις 11 Μάρτη στην Ιαπωνία, που προκάλεσε τσουνάμι με κύματα ύψους 16 μέτρων, πράγμα όχι και τόσο καθημερινό.

< Φαίνεται πως αγνοείς ότι η Ιαπωνία είναι μια χώρα με υψηλή σεισμικότητα και με ηφαιστειακή δράση. Δεδομένα που αποδεικνύουν ότι ήξεραν ότι μπορούσε να γίνει ατύχημα. Και να μην ξεχνάς ότι η Ιαπωνία έζησε στο πετσί της τον πυρηνικό εφιάλτη, όταν το 1945 η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι βομβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τους αμερικάνους. Παρόλα αυτά έχει 54 πυρηνικά εργοστάσια στην επικράτειά της.

] Οι επιστήμονες ξέρουν τι κάνουν! Εσύ τι ξέρεις; Ένας απλός πίθηκος σε κλουβί είσαι!

Μην είσαι και τόσο σίγουρος! Πριν 25 χρόνια ένα άλλο «τυχαίο γεγονός» στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας ήταν η αιτία που μόλυνε κι αρρώστησε τη φύση και τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα στον ελλαδικό χώρο για τουλάχιστον 15 χρόνια ήταν η βασικότερη αιτία για λευχαιμία και καρκίνους. Τα γνωστά περιστατικά «ατυχημάτων» και διαρροής πυρηνικής ενέργειας τα τελευταία 25 χρόνια ξεπερνούν τα 800. Και να φανταστείς ότι δεν προηγήθηκε κάποια φυσική καταστροφή πριν από αυτά! Άλλωστε, η επιστήμη είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων της κυριαρχίας, δεν είναι κάτι ξεκομμένο και ανεξάρτητο.

< Οι αριθμοί πολλές φορές μιλάνε από μόνοι τους. 31 χώρες διαθέτουν περισσότερους από 440 πυρηνικούς αντιδραστήρες, άρα τα ατυχήματα, όσα έγιναν και όσα θα ακολουθήσουν, δεν είναι τελικά και τόσο ατυχήματα. Εμείς ως άγρια ζώα, έστω και σε κλουβί, δεν πρέπει να αφήσουμε την τύχη της ζωής μας στα διεστραμμένα μυαλά των εξουσιαστών. Τόσα ατυχήματα ήταν αρκετά για να αποδείξουν και στους πιο αδαείς ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας δεν είναι μια ασφαλής διαδικασία.

Με ψέματα και απόκρυψη στοιχείων επιδιώκουν τη συναίνεση του κόσμου. Όμως καθημερινά φανερώνεται το μέγεθος της καταστροφής και της μόλυνσης λόγω της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

< Ενδεικτικά μερικές εβδομάδες μετά την καταστροφή των πυρηνικών αντιδραστήρων και τη διαρροή ραδιενέργειας, η εταιρία που διαχειρίζεται το εν λόγω εργοστάσιο αποκάλυψε ότι 1.500 τόνοι ραδιενεργού ύδατος το οποίο είχε συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του, έχουν διοχετευθεί στους ωκεανούς ως απαραίτητο μέτρο ασφάλειας.

Επίσης άκουσα ότι οι τοπικές αρχές της Φουκουσίμα ξεκίνησαν επιχείρηση ευθανασίας όλων των οικόσιτων ζώων εντός της ζώνης πλήρους απαγόρευσης 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο. 4.000 κατσίκια, 30.000 χοίρους, 630.000 κοτόπουλα και 100 άλογα.

] Μα καλά πώς θα αναπτυχθούν οι ανθρώπινες κοινωνίες ; Η πυρηνική είναι μια φθηνή ενέργεια που μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

< Δηλαδή θες να καταστραφεί η φύση για να καλυφθούν οι πλαστές ανάγκες που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι στην κοινωνία; Γιατί να μην καταστρέψουμε το σύστημα που αναπαράγει τέτοιες ανάγκες μαζί με την εκμετάλλευση και την καταπίεση;

Το ιδεολόγημα της ανάπτυξης και ειδικότερα της πράσινης, δεν είναι παρά το δόγμα που χρησιμοποιούν οι κυρίαρχοι έτσι ώστε να πείσουν τους ανθρώπους να ακολουθούν τα καταστροφικά σχέδιά τους. Η ζωή στον πλανήτη μας έχει περιέλθει σε πολύ κρίσιμη φάση. Η μόλυνση της γης, του αέρα, της θάλασσας και των νερών είναι τεράστια. Αν οι άνθρωποι δεν αρνηθούν να υπακούουν στα κράτη, θα μας οδηγήσουν όλους στον όλεθρο.

]Ευτυχώς που οι μπανάνες μας δεν φυτρώνουν στην Ιαπωνία και που απέχουμε χιλιόμετρα από κει!

Εσύ μόνο για τις μπανάνες σου ανησυχείς! Μάθε ότι με τις κατάλληλες συνθήκες το ραδιενεργό νέφος μπορεί να κάνει 3 φορές το κύκλο της Γης. Χώρια που μεταδίδεται μέσω του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας..

] Μάλιστα… Άρα ο εχθρός είναι η ανθρώπινη κοινωνία.

< Όχι δεν είναι η ανθρώπινη κοινωνία γενικά κι αόριστα. Πολλοί άνθρωποι οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν ενάντια στα πυρηνικά και μάλιστα πολλές φορές οι αγώνες τους αιματοβάφτηκαν. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας ενάντια στα πυρηνικά, τα μεταλλαγμένα, τον υποσιτισμό, την καταστροφή της φύσης, την ανελευθερία, είναι ουσιαστικά ο αγώνας ενάντια στα κράτη και σε κάθε είδους εξουσία …