Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

για τα γεγονότα στο Βύρωνα

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΘΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣτις 16.02.2010 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψη 2 ατόμων στον Βύρωνα , μέσα από καταιγισμό πυροβολισμών , πέφτει νεκρός από 9 σφαίρες μπάτσου ο περαστικός εκείνη την ώρα 25χρονος Νίκος Τόντι . Οι μπάτσοι ενώ γνώριζαν ότι ήταν πιθανό να υπάρξει ανταλλαγή πυρών , δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι να επιχειρήσουν τη σύλληψη σε μια γειτονιά ,κάτι που πολύ πιθανό θα έβαζε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , αφού πυροβόλησαν τον 25χρονο , οι μπάτσοι τον άφησαν για πολλή ώρα αιμόφυρτο στο δρόμο μην επιτρέποντας στο ΕΚΑΒ να πλησιάσει για λόγους «ασφάλειας» .

Άμεση σχέση με την επιχείρηση της 16.02 είχε και το γεγονός του αφοπλισμού των μπάτσων από 2 άτομα το περασμένο βράδυ στο Μαρούσι. Με αφορμή το γεγονός αυτό οι τηλερουφιάνοι άρχισαν να δημιουργούν κλίμα τρομολαγνίας και να διαλαλούν την «ανάγκη» για περισσότερη ασφάλεια. Μίλησαν για αδίστακτους κακοποιούς και για ανικανότητα της αστυνομίας να τους αντιμετωπίσει. Οι μπάτσοι και το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την «χαμένη τους τιμή» θεώρησαν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται σαν καουμπόηδες μέσα στις γειτονιές της Αθήνας μέρα μεσημέρι. Άλλωστε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε μετά το γεγονός ότι «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είναι λογικό να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες…» .

Πέρα ,όμως , από τον χώρο και τον χρόνο , η ίδια ύπαρξη και ο ρόλος των μπάτσων είναι ένα γεγονός που από μόνο του έχει δολοφονικές συνέπειες . Γι αυτό και ο θάνατος του 25χρονου δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα λογικό συνεπακόλουθο , όπως και τόσα άλλα παραδείγματα εν ψυχρώ κρατικών δολοφονιών. Εξάλλου, ο θάνατος του 25χρονου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από «εξοστρακισμό» αφού προήλθε από 9 στοχευμένους πισώπλατους πυροβολισμούς.

Σε καμία περίπτωση η δολοφονία του 25χρονου από μπάτσους δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό! Οι εν ψυχρώ δολοφονίες από μπάτσους δεν είναι λίγες και χρειάζονται πολλά φύλλα χαρτί μόνο για να καταγραφούν τα ονόματα των δολοφονηθέντων. Οι δολοφονίες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, στα κρατητήρια των Α.Τ. , στις φυλακές ή στους δρόμους σε διάφορες καουμπόικες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ είναι καθημερινό φαινόμενο. Η καραμέλα , επομένως , του «μεμονωμένου περιστατικού» δεν μπορεί να φαγωθεί πλέον.

Ο Χρυσοχοϊδης ως άλλος χαφιές ήρωας βγαλμένος από το μυθιστόρημα «1984» δεν σταματά με επικοινωνιακή χειραγώγηση από τα Μ.Μ.Ε. να αντιστρέφει περίτεχνα την πραγματικότητα. Αγνοώντας το γεγονός της δολοφονίας , μέσα σε όλη την τραγικότητα που τον διακατέχει, εξαγγέλλει την κυκλοφορία περισσότερων ένστολων δολοφόνων στους δρόμους , πουλώντας το παραμύθι της περισσότερης ασφάλειας. Τα παχιά λόγια και η δημαγωγία των κονδυλοφόρων των Μ.Μ.Ε. και του Χρυσοχοίδη είναι μια προσπάθεια αφενός παραπληροφόρησης και σύγχυσης της ήδη μεθυσμένης κοινής γνώμης και αφετέρου καταστολής σε ιδεολογικό επίπεδο των κοινωνικών αντιστάσεων. Μιλώντας συνέχεια για εσωτερικούς εχθρούς και τρομοκρατία προωθούν το ιδεολόγημα της ασφάλειας, προσπαθώντας να προλάβουν τις συνέπειες των «εκρήξεων» της κοινωνικής οργής εξαιτίας της «θεσμικής κρίσης» του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι μια γνωστή πρακτική εκ μέρους των κυρίαρχων οι οποίοι σπέρνουν το φόβο και τη σύγχυση σε μια περίοδο που το κράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ενάντια στο φόβο που προσπαθεί να εξαπλώσει το κράτος στέκονται οι δικές μας αντιστάσεις και τα δικά μας προτάγματα για ζωή και ελευθερία. Στις 27.02 διοργανώθηκε από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές πορεία στις γειτονιές του Βύρωνα , ως μια προσπάθεια να αναδειχθεί και να μην αποσιωπηθεί και αυτή η κρατική δολοφονία . Με την παρουσία μας στον δρόμο , μαζί με άλλα , δηλώνουμε ότι δεν μασάμε τις αηδίες περί προστασίας μας από τους ένστολους δολοφόνους οι οποίοι δεν προστατεύουν τίποτα άλλο παρά τα συμφέροντα των αφεντικών. Καθώς η πορεία έβαινε προς το τέλος της , οι μπάτσοι θέλοντας να μην διαδίδονται άλλο τα αντιεξουσιαστικά και αντιμπατσικά μηνύματα που έστελναν τα συνθήματα και τα σπασίματα τζαμαριών σε γραφεία του πασοκ ,και πιθανότατα βάσει πολιτικής εντολής απʼτην πλευρά του κράτους, επιτέθηκαν ,τραυμάτισαν σοβαρά και συνέλαβαν αγωνιστές.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην ΓΑΔΑ για 3 μέρες εκτός από έναν ανήλικο που αφέθηκε ελεύθερος την 01.03. Εκτός από πλημμελήματα , κάποιοι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται με βάση τον κουκουλονόμο και ένας ότι πέταξε μολότωφ. Να σημειωθεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μια μολότωφ σʼ αυτή την πορεία και ότι οι κατηγορίες των μπάτσων είναι εντελώς κατασκευασμένες (πολύ πιθανόν σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τον άγριο ξυλοδαρμό που εξαπέλυσαν κατά των συλληφθέντων).

Όσο κι αν προσπαθούν να μας φιμώσουν , να μας διώξουν ποινικά , να μας φυλακίσουν , εμείς θα βγαίνουμε πάντα στο δρόμο και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την ολική καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και την τελική ανατροπή της κοινωνίας των σκλάβων και των αφεντικών. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ..ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

της πορείας του Βύρωνα 27.02


25ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ